Ki van a tüköben?

Tükörbe sokáig kell nézni, sokszor és sokáig, amíg végre megismeri az ember igazi arcát. A tükör nemcsak sima ezüstlap, nem, a tükör mély is, mint a tengerszemek a hegyekben, s aki nagyon figyelmesen hajol (…) felülete fölé, egyszerre a mélybe lát, s mindig új és új mélységeket lát, s mindig messzebb dereng az arc, mely a tükör fölé hajol, s mindennap lehull egy álarc az arcról. Márai Sándor”

Mi Nők, vagy a többségünk sajnos elégedetlenül szemléljük magunkat a tükörben, hol az arcunkkal, hol a testünkkel nem vagyunk kibékülve.

Néha egészen kicsi problémára helyezzük a hangsúlyt és képesek vagyunk annyira eltúlozni, hogy pl. ha túl széles a csípőnk, nem vesszük észre, hogy mellette csinos a derekunk.

Sajnos a modell világban a jelenlegi női szépségideál még mindig a 180 cm-től magasabb, vékony, fiús alkatú, hosszú lábú, magas nők. A médiában minden nő tökéletes, hibátlan bőrrel, tökéletes alakkal rendelkezik, természetes, hogy egészségesen étkezik, rendszeresen sportol, edz, kicsattal az egészségtől.

Tudattalanul is összehasonlítjuk magunkat a látottakkal és tükörbe nézéskor már hozzájuk hasonlítjuk magunkat, rossz érzésekkel tudomásul vesszük, hogy bizony ilyenek vagyunk, és látjuk magunk előtt, hogy „milyenek” kellene lennünk. Sajnos sokkal rosszabbnak, kövérebbnek, csúnyábbnak látjuk magunkat, mint amilyennek mások látnak minket.

Volt egy kísérlet is erre, biztosan már hallottál róla, amelyet különböző korosztályú és típusú nőkkel végeztek;

Megkértek egy festőművészt (úgy emlékszem vak volt) hogy a kísérletben résztvevő hölgyek arcát az általuk elmondott jellemvonásaik alapján rajzolja meg, ami meg is történt. Utána megkérdezték a különböző idegenek véleményét is a hölgyek arcáról, ami alapján szintén készült egy másik ceruzarajz is.

Az eredmény kiértékelésekor az egymás mellé rakott két-két kép a hölgyekről nem volt egyforma, láss csodát; az idegenek arcbeli leírása alapján a hölgyek sokkal szebbek lettek, mint az általuk megadott paraméterű rajzokon. A saját arcuk valódiságát torzítva látták a hölgynek.

A vékonyság, a karcsúság oly annyira alap lett, hogy egybenőtt a szépséggel és az egészséggel, a „minták” alapján a közösségi oldalakon szinte már senki nem posztol retusálatlan, szűrő nélküli képet magáról, sőt mindenki boldog, elégedett.

Nem csoda ezek után, hogy „egy földi halandó nő” elnézve a tökéletes képeket a saját ismerőseiről is akár (főleg, ha a személyes kapcsolódások, találkozások nagyon ritkák) megállapítja, hogy rajta kívül bizony „mindenki” vonzó és remek formában van.

A plasztikai korrekciók száma az egekbe szökött, soha nem volt még ennyi zsír leszívás, gyomor szűkítés, ennyi mellnagyobbítás, ennyi arckorrekciós műtét. Ezek a műtétek nem veszélytelenek és néha tényleg szükségesek lehetnek, de mára ez teljesen természetessé vált, hogy arcunk, testünk elégedetlensége esetén majd szépen faragcsálnak, pótolnak, elvesznek, hozzátesznek valamit.

De a mi a megoldás, ha elégedetlen vagy azzal, amit a tükörben látsz és nem szeretnél plasztikai sebészhez fordulni?

Az igazság, az, hogy aki csak a fizikai külsőjétől, pontosabban annak feljavított állapotától várja, hogy jobban érezze magát súlyos önértékelési problémákkal, önbizalom hiánnyal küzd (het).

A probléma fő okát a fizikai külsőnkön való korrekciók, de még a legújabb trendek, márkák sem fogják javítani. Sokkal mélyebbre kell ásnunk, hogy kishitűségünk, elégedetlenségünk, alacsony önbecsülésünk valódi okát feltárjuk.

A belső elégedettségünk(szépségünk) fejlesztéséhez szükségünk van nagyfokú önismeretre, amely önfejlesztés által érhető el. Saját erőnket, energiánkat bevetve el kell, kezdenünk dolgozni magunkon, hogy meglássuk valódi szépségünket, vonzerőnket.

Minden Nőben, így Benned is ott van az a vonzerő (Vonzó Nő), aki csak arra vár, hogy végre megmutasd magad a világnak.

De milyen egy igazi NŐ? Mit jelent a tudatos Nőiesség? Hogyan befolyásolta anyukádtól, vagy női felmenőidtől kapott minta azt, hogy hogyan tekintesz magadra, hogy milyen a magadról kialakított Énképed, Testképed? hogy milyen a párkapcsolatod?

A tudattalanodba elraktározott program alapján (elsődlegesen anyukád mintája alapján) éled meg az összes nőiességgel kapcsolatos létezésedet.

Szeretném, ha mi Nők visszatalálnánk az elvezettnek hitt nőiességünkhöz, ha megtanulnánk a női minőségeinkkel, a valódi női erőnkkel jól bánni, ami egy szelíd, lágy erő, de ezzel az erővel mégis eredményesen tudunk érvényesülni, létezni, kommunikálni, tiszteletet és megbecsülést tudunk szerezni.

Ha a tükörbe nézve a valódi vonzó önmagad szeretnéd látni, a valódi nőiességedet megtalálni, tarts velem a továbbiakban is!

Te mit szeretnél a külvilágnak visszatükrözni?