Légy Önmagad, de hogyan?

Szerintem nem létezik a szépségnek jobb kifejezésmódja, mint egy nő, aki nem fél önmaga lenni. – Emma Stone mondása alapján.

De ki vagy Te? Mit is jelent önazonosnak lenni? És honnan tudod, hogy Te valójában milyen is vagy? Miből lehet ezt kideríteni?

A közismert megfogalmazás szerint a válasz; ismerni a képességeidet, a vágyaidat, tisztában lenni a pozitív és negatív tulajdonságaiddal.

Ismerni, szeretni és elfogadni magad minden jó és kevésbé jó tulajdonságával együtt. Tudni azt is, hogy mivel szeretsz foglalkozni, mit szeretsz csinálni? Fontos még, hogy jól tudd érezni magad a bőrödben, a saját magad elvárásai szerint élj, rendelkezz magas önbecsüléssel, önbizalommal és még sorolhatnánk a listát.

Te önazonos vagy? Jól érzed magad a bőrödben? Hiteles vagy? Jók a kapcsolataid, boldog és elégedett vonzó, szexi Nő vagy? ha igen a válaszod, ne olvasd tovább, neked ezzel nincs dolgod.

Vagy, ha azt gondolod, hogy ilyen vagyok és kész, na bumm, változzon más, akkor se olvass tovább.

Azonban, ha már többszörösen foglalkoztat a mélyebb önismeret, mint a;

Ki vagyok Én?

Mit keresek itt?

Hogyan tudok változtatni egy szerintem téves, berögzült viselkedés mintámon?

Hogyan lehetnék vonzóbb, nőiesebb, boldogabb, elégedettebb, elfogadóbb?

Miért történik velem mindig ugyanaz? kérdések végtelen tárháza áraszt el, akkor haladjunk tovább.

Az önismeret útján fel kell tárnunk az „Én” mélyebb rétegeit, ami 3-6 éves kor körül kialakult Benned. Ez volt az az időszak, amikor a szüleidtől, nevelőidtől mindent elfogadtál és jó mélyen beleégetted a tudatodba, majd később már automatikussá váltak az akkor hallott, látott dolgok, viselkedési minták, tiltások, parancsok.

Ebben a korban még semmit nem kérdőjelezünk meg, szüleink elvárásai alapján cselekszünk megtanuljuk, hogy mit várnak el tőlünk, mi a jó és rossz szerintük, mivel nyerjük el a tetszésüket, mi a véleményük különböző dolgokról.

És mivel szeretetre vágyik mindenki, mert ez egy éltető energia, ami nélkül nem létezhetünk, megtanuljuk őket mindenben utánozni, pontosabban szép lassan a 6 éves koron túl, amikor már kialakul a személyiségünk az egyink szülőnk tulajdonságai dominánsak lesznek bennünk, a másik szülő páré, pedig az elutasított tulajdonságok halmazát fogja képezni bennünk.

Eric Berne (kanadai származású pszichiáter) szerint vannak bennünk bizonyos driverek szám szerint 5-en, amelyek belénk égetett szülői parancsok és melyek akár egész életünkre meghatározzák a különböző helyzetekhez, eseményekhez, dolgokhoz való viszonyulásunkat. Pont akkor hívódnak elő, amikor „helyzet van” és hasonlóan futnak le minden esetben.

Az 5 driver;

Légy tökéletes!

Siess!

Segíts másoknak!

Légy erős!

Tégy erőfeszítéseket! (ezeken kívül nyilván van még jóval több is, de ezek lehetnek a fő negatív meghajtóink.)

Ezeken kívül vannak bennünk engedélyt adó parancsok, vagy inkább üzenetek, amik szintén beépültek szüleink hatására.

Rendelkezünk tiltó listával is, ebből szám szerint 10 -et határoz meg Eric Berne, és ezek mindegyike a „Nemet” mozgósítja Bennünk

Ne légy gyerek!

Ne csinálj semmit!

Ne légy okos! és a többi….

Ezek nem konkrétan így hangzanak el, hanem pl. a Ne légy okos alternatívái az alábbiak lehetnek:

Nehogy már te jobban tudd fiam, mint én!

Mit akarsz, felül akarod múlni apádat, anyádat?

Majd én megmutatom neked!

Te ezt még nem tudhatod!

Ne okoskodj velünk szemben! (Nehogy már azt képzeld okosabb vagy, mint mi)

De a kérdés az; Hogyan tudunk ebből kilépni, ha rájövünk, hogy szüleink játszmái szerint éljük az életünket?

Az önismeret útján a legnagyobb csoda az, amikor rájövünk arra, hogy nem vagyunk olyanok, mint amilyen tulajdonságokat felvettünk, azaz azt látod meg, hogy Ki nem vagy valójában?

Szüleinktől a kapott mintát, hit és hiedelem rendszerünket, viselkedésünket (játszmáinkat) megvizsgálva jutunk el oda, hogy megláthatjuk az igazi jelenlegi Énünket.

A jelenlegi Énünk szeretteljes első lépéses elfogadásával kezdődhet a valódi utazás önmagunk belső világába.

Belülről-kifele haladva megismerjük magunkat, felfedezzük a valódi vágyainkat, félelmeinket, kezdjük mindezt a gondolatainkon, érzelmeinken és viselkedésünkön keresztül vizsgálva.

Van kedved erre a szuper önismereti kalandra, erre az érdekes utazásra?

Tarts velem a továbbiakban is.

A Belső elégedettség és az igényes külső Fizikai megjelenés alapja az önismeret, és egyaránt fontos mindkettő, kéz a kézben járnak, mindkettőért tenni kell, dolgozni kell rajta, hogy valóban hitelesen az tudj lenni, aki TE VAGY!

Nézd meg az online anyagaimtól függetlenül az egyéb szolgáltatásaimat is, Igényednek megfelelően, akár egyik, akár másik, vagy közösen mind a belső mind a külső szépséged érdekében választhatsz, amelyekre nagy szeretettel várlak!

https://woman-selfbuilder.hu/konzultaciok/